Det var i fjor høst at Nordkraft gikk ut med følgende, noe annerledes, budskap til studentene: Er du teknologi- eller økonomistudent og leter etter en spennende og relevant sommerjobb? Bli med på Camp Nordkraft! Like sosialt som en sommerleir og like relevant som et internship – her får du det beste Nord-Norge har å by på.

– Vi har innsett at det er kamp om de lyse hodene fremover. Og mange av dem studerer på skoler der Nordkraft ikke er like godt kjent som her i nord. Den beste måten å tilby arbeidserfaring på, er via sommerjobb, da det kan gjøres uavhengig av hvor du holder til ellers i året, sier Eirik.

Sommerprosjekt for første gang

Større konsern enn Nordkraft, med tilhold i de større byene, har hatt egne sommerprosjekt for studenter i en årrekke. Dette er attraktive jobber blant dyktige studenter, og i Nordkraft var det derfor et ønske om å komme på lista over disse arbeidsgiverne. Med et håp om å fortsatt være en attraktiv arbeidsgiver etter endte studier. 

Det som skiller Camp Nordkraft fra andre sommerprosjekter er at studentene får dekket hus og bil i perioden, som varer fem uker. De bor sammen i en leilighet, og har en ID Buzz, selvsagt elektrisk, som de kan bruke hele perioden. Med det oppfordres de også til å utforske mer av Nord-Norge i helgene. 

Mange søkere

Søknadsfrist var i starten av november, og sommerprosjektet hadde 93 søkere.
– Det er veldig mange til sommerjobb å være. Det betyr at vi har truffet med konseptet. Blant dem var det flere godt kvalifiserte, og vi hadde et luksusproblem da vi skulle sette sammen et tverrfaglig team til å jobbe med sommerprosjektet. Noen hadde vi pratet med på stand på NTNU, andre var helt ukjente for oss. Nå gjenstår det for oss å levere, sier Marianne Leite, HR-ansvarlig i Nordkraft.

For ei lys fremtid i nord

Årets Camp Nordkraft-studenter, som alle studerer på NTNU, er:

  • Joachim Julian Klaussen fra Sandnes, industriell økonomi og teknologiledelse (data)
  • Elena Espenes Tjoland fra Haugesund, økonomi og administrasjon
  • Ina Nordstrand Sagen fra Skien, elektronisk systemdesign og innovasjon
  • Marie Heistad fra Ås, energi og miljø (energi- og prosessteknikk)
  • Jon Thore Thorset fra Hemsedal, energi og miljø (elektrisk energiteknikk og smarte nett)

Mandag var første arbeidsdag. For noen av dem var det også første gang i Nord-Norge. De ble ønsket velkommen av et sammensatt team fra Nordkraft, med konsernsjef Eirik i spissen. 

– De siste årene har vi forynget, forandret og forbedret oss. Folk med riktig kompetanse og riktige holdninger er viktig fremover. Camp Nordkraft er en pilot for oss, og opplevelsen dere får er en viktig del av det hele, sa han. 

Konsernet har de siste årene ansatt flere med fersk kompetanse. Med det er det større bredde i den totale kompetansen og erfaringen i konsernet, og det er viktig for å nå målet om ei lys fremtid i nord.

Et energisystem i miniatyr

Etter en generell presentasjon av konsernet, som passende nok ble gjort på møterom Sørfjord, fikk de presentert oppgaven de skal jobbe med. 

– I Sørfjord er vårt største kraftverk. Men der er også et småkraftverk og et vindkraftverk, samt nett. Det er som det norske energisystemet i miniatyr, fortalte Marius Larsen, oppdragsgiver og produksjonsdirektør.

Oppgaven er lagt til dette energisystemet, med mange ulike utfordringer og problemstillinger. Allerede onsdag blir det befaring for å besøke hele anlegget. 

– Dette var spennende, jeg blir litt gira av det. Samtidig er det gøy at vi er så tverrfaglige når oppgaven skal løses, sa Marie etter at oppgaven var presentert. 

– Det blir en sommer med mye læring, og det ser jeg frem til, supplerte Jon Thore.

Studentene kjente ikke hverandre fra før. Men de er allerede i gang med å sette seg inn i både det faglige og hva regionen ellers har å by på.

Følg med i Nordkraft sine kanaler for oppdateringer underveis i sommer.


Bli kjent med Camp Nordkraft her.