Hør hva årets campere har å si.

Av: Vigdis Bogholm, kommunikasjonssjef

Vi har ikke hatt såkalte sommerstudenter på mange år. Grunnen til det er enkel - det er lite folk på jobb og få til å følge dem opp. Da skal det godt gjøres at sommerjobben blir en god erfaring - for studenten og for oss. For flere år siden innførte vi "Nordkraft Intern" - en 20 % stilling mens du studerer. Det har vi hatt veldig god erfaring med. 

Men intern-ordningen passer best for studenter lokalt. Derfor lagde vi Camp Nordkraft. For å skille oss ut, synes vi ikke det var nok med en gruppe studenter og en oppgave de skulle løse. Vi la til felles bil og leilighet i pakken, dekking av reisekostnader t/r og et budsjett til felles aktiviteter. Og ikke minst en høyst relevant oppgave, med en faktisk problemstilling.

Vi fikk nærmere 100 søkere høsten 2023. Og før jul hadde vi satt sammen et tverrfaglig team bestående av fem studenter som ikke kjente hverandre fra før. Om det var Marie, Joachim, Ina, Jon Thore og Elena eller vi som var mest spent da de møttes 1. juli, vet vi ikke. 

- Både utfordrende og relevant

Vi oppdaget tidlig at teamet passet godt sammen, og med både felles turer og det at de bodde sammen, kom de fort i gang med samarbeidet i gruppa.

- Det var unikt å bo sammen, det har bidratt til godt samarbeid, sier Marie, som sammen med Elena mener at det var et veldig komplett opplegg. Det gjorde at det var lav terskel for å ta opp ting. De synes det var nydelig å få bli kjent med naturen i området, og opplevde også mestring på andre områder enn ventet, med blant annet fjellklatring.

Inkludert i arbeidsmiljøet

- Dette har vært både utfordrende, relevant og spennende. Både jobben og fritiden, sier Joachim, og får støtte fra Jon Thore, som synes selve oppgaven var både veldig kul og relevant.

Elena skiller seg kanskje faglig mest fra de andre i gruppa ettersom hun studerer økonomi og administrasjon. Hun synes det var bra at oppgaven var så stor at alle kunne få hver sine ansvarsområder.  Camperne fikk god kontakt med øvrige kollegaer, og ble fort en del av arbeidsmiljøet. De erfarte at alle kjenner alle, så det var lett å finne frem til riktig person når de hadde spørsmål. 

Høyt og lavt, og Norge på tvers

Den første fredagen arrangerte vi tur Norge på tvers. Sammen med kollegaer tok camperne tog til Riksgränsen, og gikk rallarveien til Rombaksbotn. Her ble de også kjent med lokal krigshistorie underveis. Blant annet fikk de se Norddalsbrua, kjent for de fleste for en av de dramatiske scenene i "Kampen om Narvik".

Stetinden, Svolværgeita, Den Sovende Dronning, Tøttatoppen, Novatinden og flere andre topper – som ikke engang vi som bor her har besøkt – fikk alle besøk av camperne. Surfing på Unstad, fisketur rundt Barøya og mange andre naturopplevelser ble også en del av camp-livet i Nordkraft. Vi kan trygt si at camperne utnyttet tiden og sommerens fine vær godt. I deres oppsummering ble det til og med sagt at blant læringen var at det alltid er fint vær i Nord-Norge. For noen høres dette usannsynlig ut, men for de fem ukene i sommer er det beinharde fakta.

Flere av dem stemmer i at dette har vært «den beste sommeren». Så får vi la dem tro på at det alltid er fint vær i Nord-Norge.

Bli bedre kjent med Camp Nordkraft her.