Siri Holm Stråbø (25) kommer fra Sauda, og er sivilingeniør i miljøfysikk og fornybar energi, med retning energifysikk fra NMBU i Ås. Hun flyttet til Setermoen i den tiden hun skulle skrive masteroppgave, og var på jakt etter oppdragsgiver da hun ble kjent med Nordkraft. Det ble oppgave om sesonglagring av energi, og prosjektingeniør Matthew Homola i Nordkraft var ekstern veileder.

Etter endt utdanning var interessen så stor at hun søkte jobb i Nordkraft, og fikk en av årets trainee-stillinger. I dag er Matthew nærmeste kollega og fadder. 

– Det er trygt å kjenne Matthew fra før. Etter en uke i jobben er jeg allerede godt i gang med et planprogram for vindkraft i Finnmark, der vi har prosjekter i samarbeid med Fortum. I løpet av det første oppholdet, som er i prosjektavdelinga, er det også planer om å jobbe med energilagring. Videre er det sannsynlig at et av oppholdene blir i nettselskapet, sier hun, og ser frem til fortsettelsen.

- En fin overgang fra student til full jobb

Simon Holtet Aalmen (27) kommer fra Narvik. Da han fullførte sin mastergrad i fornybar energi på NTNU, hadde han ingen planer om å flytte hjem igjen. 

– Men så dukket Nordkraft sin nye trainee-ordning opp. Jeg synes det virket som en veldig fin overgang fra studenttilværelsen til full jobb. En slik mulighet kunne jeg ikke gå glipp av, og sendte en søknad, sier han. Det gikk veien, og nå er han en av Nordkraft sine to første trainee-er. 

– Det er viktig for oss å være tilgjengelig og relevant for ingeniørstudenter. De er fremtidens arbeidskraft, og vi trenger fersk kompetanse, sa Jon Ingebrigtsen, prosjektdirektør i Nordkraft, for to år siden. Da hadde Simon akkurat levert bacheloroppgaven sin, som tok for seg overskuddsvarme fra datasenter. Forrige uke ble Simon en av Jon sine nye kollegaer. Han har første opphold i Enerconsult, datterselskapet som jobber med energirådgivning. 

– Allerede fredag var jeg med på min første befaring. Et bygg med høyt energiforbruk, der vi skal komme med anbefalinger til enkle tiltak for å redusere forbruket. Det var gøy, og en kul start sammen med nye kollegaer, sier han. Hvordan de neste oppholdene hans blir er heller ikke spikret enda, men det ser ut til at han skal jobbe med eiendomsdrift i løpet av neste år. Da får han bli enda bedre kjent med hele konsernet, som har virksomhet og eiendommer i en stor region.

Det startet med hovedoppgave

Kanskje tilfeldig, men både Siri og Simon ble først kjent med Nordkraft da de skulle skrive henholdsvis master- og bacheloroppgave. De sier at oppgaven var med på å vekke interessen for både bransje og bedrift, og tror det var en fordel å være et kjent ansikt da de senere søkte jobb.

- Er du student i dag, ikke nøl med å ta kontakt med bedrifter når du skal skrive oppgave, sier de.

Fersk kompetanse

Nordkraft har i mange år hatt fokus på studenter og nyutdannede i forbindelse med rekruttering. I fjor høst lanserte ble to nye ordninger lansert, og begge er nå godt i gang.
I sommer gjennomførte vi første Camp Nordkraft, og forrige uke var våre to første trainee-er på plass. Nordkraft sin trainee-ordning er en fast ansettelse, der du i løpet av dine to første år har tre ulike opphold i konsernet. Det kan være på tvers av både virksomhetsområder og geografi. Les mer om Trainee, og søk på traineestilling her.