I Nordkraft-konsernet er vi stolt av å kunne tilby kompetansearbeidsplasser der folk vil bo i den store regionen vår. De aller fleste stillinger vi lyser ut har valgfritt oppmøtested blant våre lokasjoner. Tord var den beste kandidaten da vi søkte etter konsernregnskapssjef. Han bor med familien sin på Stokmarknes, det var derfor mulig å takke ja til ny stilling uten å måtte flytte.

Kompetente og hyggelige kollegaer

Tord kommer fra stillingen som konserncontroller i Nordlaks, og var spent på hvordan det ble å bytte arbeidsgiver, og å komme til det som for han var et forholdsvis fremmed konsern.
– Jeg er blitt godt tatt imot av alle sammen. Det er høyt under taket og alle er behjelpelige. Både her jeg har kontor og når jeg er for eksempel på hovedkontoret i Narvik. Folk har et genuint ønske om å gjøre en god jobb og det merkes, forteller han. Forrige uke var Tord sammen med flere andre to dager på nyansattsamling i Harstad. 
– Det sier meg at Nordkraft virkelig ønsker å skape en felles kultur. I løpet av et tett program lunsj til lunsj, ble jeg kjent med kollegaer innen alle fagfelt og fra alle lokasjoner. Konsernet har de seneste årene vært gjennom flere fusjoner og det å skape en felles base er kjempeviktig. Jeg merker at folk er stolte av å jobbe i Nordkraft, sier Tord.

Mange faglige utfordringer

For de ansatte i økonomiavdelinga er det mange faglige utfordringer. Konsernet sin virksomhet dekker hele verdikjeden innenfor fornybar energi. For de selskapene vi drifter kraftverk for, er regnskap en integrert del av tjenestene vi tilbyr. Og det stilles stadig nye krav angående skatt og avgifter.  
– Det er blant annet derfor vi bemanner opp og trenger flere regnskapskonsulenter. Vi må forholde oss til et komplisert regelverk kombinert med et ønske om å ha mest mulig kompetanse inhouse. Digitalisering er løsningen på mye, men det stiller også krav til oss som jobber med det. Vi tar i bruk moderne løsninger for å løse de manuelle oppgavene som ikke tilfører verdi, forteller Tord engasjert.

Høyt tempo

– Ting skjer fortere enn man skulle tro. Du blir ikke ansatt i en kjedelig organisasjon. Du blir ansatt i en fremtidsrettet økonomiavdeling som er opptatt av å gjøre jobben best mulig ved hjelp av kunnskap og teknologi. Så vi kan på mange måter si at du blir kastet ut på dypt vann med en gang – selvsagt med flytevest, legger vesterålingen til. Og håper på å se mange strukturerte mennesker som er glade i tall på søkerlista. 

– Selv er jeg veldig fornøyd med oppstarten her, og gleder meg allerede til å få flere med på laget. Husk å søke senest 9. juni!

Lenker