Innerst i veiløse Sørfjorden i Tysfjord hadde Nordkraft bemannet kraftverket i anledning værvarselet. Kraftlinjene fra kraftverkene går i fjellterreng, og er utsatte ved denne typen vær. Da må det være reparasjonsberedskap på stedet om noe må gjøres.

Nærmere 50 m/s på fjellet

Inne i fjellet ligger Sørfjord kraftverk, Nordkrafts største magasinkraftverk. Oppe på fjellet ligger et mindre vannkraftverk og et vindkraftverk med 23 turbiner.
- Sørfjord Vindpark opplevde vind opp imot 50 m/s. (målt i toppen av tårnet). På Nygårdsfjellet var det vind godt over 40 m/s. Begge disse vindparkene stenger automatisk ned ved vindhastigheter mellom 25 m/s og 30 m/s, forteller Larsen.

Begge vindparkene opplevde også linjeutfall i løpet av stormen. Etter slike strømutfall er det noen turbiner som må ha teknikerhjelp for å komme i gang igjen. Dette arbeidet startet søndag, og fortsatte mandag. Linjene gjennom fjellterrenget befares også for skader.

Store skader på tak

Da stormen hadde løyet lørdag, og de tre som hadde vært på vakt i Sørfjord tok båten ut fjorden igjen, måtte de ta turen innom småkraftverket på Storå. Her hadde alarmen gått i den uvanlig sterke stormen. 
- Taket på stasjonen hadde derfor fått store skader, og vi er allerede i gang med reparasjonsarbeidet. Dette kraftverket har ikke noe vanntilsig på denne årstiden, så det er en liten trøst at det ikke er noe produksjonstap med denne hendelsen, sier han.

Hålogaland Kraft-anleggene klarte seg bra

Nordkraft og Hålogaland Kraft er godt i gang med fusjonen av konsernene. Produksjonsvirksomhetene er samlet og har en felles driftsorganisasjon for kraftverkene fra 1. januar. Larsen forteller at lenger nord og vest i regionen, med anlegg som Niingen i Bogen og kraftverkene i Gausvik, ser det ut til at det har gått bra i uværet. 

Mye is

Uavhengig av Frank, men i sammenheng med det spesielle vinterværet, er det flere av anleggene som begynner å få oppbygging av is både ved inntak, veier, rørgater og i elveleier. Nordkraft gjør oppmerksom på at denne isen ikke er trygg å ferdes på.