- Strømsalg er stordrift. Økt digitalisering, produktutvikling, kraftforvaltning, og merkevarebygging med mer krever størrelse. Dette vises også tydelig ved fremveksten av noen få store riksdekkende aktører, som for eksempel Fjordkraft. Ei spennende utvikling som krever at også vi utvikler oss, sier Eirik Frantzen, administrerende direktør i Nordkraft.

Selvstendige, lokale merkevarer

Kraftriket og Polar Kraft skal bestå som selvstendige kommersielle datterselskap og merkevarer, der kundene fortsatt skal ha sitt kundeforhold hos sin lokale strømleverandør, akkurat slik de har i dag. 

- Målet med sammenslåingen er å kunne gi kundene enda flere fordeler samt nye og fremtidsrettede konsepter, digitalisering, produkter og tjenester, forteller Anders Kvamme, som blir administrerende direktør i Yve AS. Han har vært direktør i Kraftriket siden januar 2020. Herold Myrland vil fortsette som administrerende direktør i Polar Kraft, samtidig som han skal ivareta viktige funksjoner i fellesselskapet Yve AS. Ørjan Bøyum blir ny leder for Kraftriket.

Nordkraft har hele tiden ønsket et lokalt forankret alternativ. Et alternativ hvor lokal tilstedeværelse står i sentrum. På den måten er aktøren nærmere sine kunder og sitt lokalsamfunn, enten det dreier seg om produktutvikling, support eller sponsing. 

- Det vi ønsker er å ha den «lille» lokale bedriften med den store bedriftens fordeler.  Dette oppnår vi gjennom fusjonen med Kraftriket. Vi blir blant landets største på kraftsalg med de muskler det gir, samtidig som vi opprettholder merkenavn og tilstedeværelse lokalt. Målet er fortsatt vekst, både organisk og strukturelt, sier Frantzen.

I fusjonen mellom Nordkraft og Hålogaland Kraft i vinter, ble tidligere Hålogaland Kraft Kunde en del av Polar Kraft, og åpnet nytt avdelingskontor i Harstad sentrum (bildet over).

Se fakta om Yve AS under bildet.

Polar Kraft avdeling Narvik opprettholder merkenavn og tilstedeværelse lokalt. (arkivbilde)

Fakta om Yve

Yve er et strømsalgskonsern med selskapene og merkevarene Kraftriket og Polar Kraft. Begge selskapene er et resultat av fusjoner av en rekke lokale virksomheter. Yve er eid av 12 lokale og regionale energiselskap; Nordkraft, Salten Kraftsamband, Lofotkraft, Orkland Energi, Valdres Energi, Midt-Telemark Energi, Stange Energi, Ringerikskraft, Midtkraft, Nord-Østerdalen Kraftlag, Krødsherad Energi og Lærdal Energi. Nærmere 80 ansatte er fordelt på kontorer på Myre, Sortland, Narvik, Ballangen, Harstad, Svolvær, Fauske, Bodø, Fagernes, Ulefoss, Stange, Hønefoss, Vikersund, Tynset, Rødberg, Noresund, Fannrem og Lærdal. 

Nordkraft sin eierandel i Yve AS er 20 prosent.

Les hele pressemeldingen fra Yve her