- Etter å ha jobbet med utvikling og bygging av kraftverk, både vind og vann, i over 15 år er det nå gøy å få følge over i neste steg i kraftverkenes livsløp, drift. Å få lede en gruppe med så kompetente og erfarne kraftstasjonsledere inn i en fase hvor vi ekspanderer driften, både som eier men også som operatør for andre, er kjempespennende. Det er gøy at det finnes slike muligheter internt i konsernet, sier Maria Dahl.

Sentral lederstilling

Jobben som kraftverkssjef er ei sentral lederstilling i konsernet. Den innebærer ledelse og resultatansvar for all kraftverksdrift, både stort og smått, vind og vann, fra nord til sør. 

- Det innebærer kraftverkene vi eier selv, og kraftverkene vi driver for andre. Med Maria på plass er dette i de aller beste hender, sier produksjonsdirektør Marius Larsen.

Lang erfaring med fornybar energi

Maria Dahl begynte i Nordkraft i 2006, og har jobbet med kraftverksprosjekter innen vann og vind siden da. Dahl er utdannet ingeniør innen bygg og anlegg, med PØL (Praktisk økonomi og ledelse) i tillegg. Begge fra Høgskolen i Narvik (nå UiT). I tillegg har hun en MBA (Master of Business Administration) fra Nord Universitet.

God kombinasjon

- Sammen med resten av organisasjonen ruster vi oss for vekst, da vi fremover vil overta driftsansvaret for flere kraftverk over hele landet gjennom vårt Energidrift-konsept. Jeg er veldig fornøyd med at Maria har takket ja til denne stillingen, sier Larsen.

Maria Dahl sammen med NVE i Sørfjord vindkraftverk. Foto: Michael Ulriksen