-Vi er svært fornøyde med å selge eierandelen vår til ForteNarvik, sier konstituert adm direktør i Nordkraft, Jean-Otto Karlsen. Vi er trygge på at de vil ivareta det som har vært viktig for oss i den tiden vi har vært eier. I tillegg har det hatt betydning at ForteNarvik også ønsker å gå inn med mer kapital og utvikle Funn IT videre.

Da Nordkraft gikk inn som eier i Funn IT i 2006, var det for å sikre kompetansearbeidsplasser i regionen. Det var verken kjernevirksomhet eller ei finansiell investering. Funn IT har hatt en imponerende vekst i årene etter det, og er nå ca 80 ansatte – hvorav ca 50 i Narvik. Teknologiarbeidsplassene har vært en berikelse sammen med det øvrige teknologimiljøet i Narvik. Eierskapet har også vist seg å ha hatt en tilfredsstillende avkastning.

- Når vi nå selger vår eierandel, er det fordi ForteNarvik henvendte seg til oss. De vil åpenbart videreføre og styrke Funn ITs positive utvikling, med sterk base i Narvik. Vi kan for vår del, fokusere ytterligere på vår kjernevirksomhet, som er utbygging og produksjon av ny fornybar energi. Vi ønsker Funn IT og ForteNarvik lykke til, og fortsetter selv som fornøyd kunde av Funn IT, avslutter Jean-Otto Karlsen.

Funn IT sier i en kommentar at alle indikasjoner de siste dagene, pekte mot at dette ble det neste steget. - Nordkraft har vært en viktig pådriver for å skape vekst i selskapet, også utenfor vår region. De bekrefter det faktum at de har vært en god eier ved å nå selge sin aksjepost til Forte, som da blir majoritetseier i Funn IT og dermed enklere kan underbygge videre vekst og opprettholde vår posisjon som en spennende kunnskapsbedrift, sier adm.dir Lars Ivar Simonsen.

- Vi er opptatt av at det er èn hovedaksjonær, èn som har hånda på rattet, og Nordkraft vil fokusere på sin kjernevirksomhet og samtidig være en viktig kunde og samarbeidspartner. Summen av dette er bra for selskapet, sier ForteNarviks Roger Bergersen som går inn som styreleder i Funn IT.