For andre gang arrangeres Energy on the loose i Narvik. Energidagen ble en suksess i fjor og samlet nesten 300 elever fra 9.trinn. Samme antall elever fra Ofoten, Sør-Troms og Hamarøy er påmeldt festdagen for energi og miljø i år.

Energy on the loose skal inspirere ungdommer med eksperimenter, kjendisfaktor og landsdelens beste formidlere. Bakgrunnen for initiativet er at ulike former for energiutvinning og miljøutfordringer i nord skaper vekst og spennende jobber i Nord-Norge i årene framover. Målgruppen er derfor 9.trinn som enda ikke har valgt studieforberedende eller yrkesfaglig utdanningsprogram i videregående skole.

Elevene møter rollemodeller fra flere av samarbeidspartene til Energy on the loose. Elevene får vite hva en jobb i energibransjen innebærer og hva Nord-Norge trenger av kompetanse i årene fremover.

Populære Selda Ekiz er konferansier og skal holde flere energishow underveis. I tillegg kommer Astrid Wara fra Nordnorsk vitensenter som blander vitenskap og flammer. I fjor satte hun like godt fyr på seg selv! Dagen gir gode foto- og lydmuligheter for media.

Ungdommene skal gå fra inspirasjonsdagen med økt innsikt og større bevissthet på egne muligheter i forhold til framtidige utdannings- og yrkesvalg.

I 2018 skal Energy on the Loose arrangeres i Nord-Norge på følgende steder:

  • Energy on the Loose Tromsø – 26.april
  • Energy on the Loose Alta – 14.juni
  • Energy on the Loose Narvik – 15.juni

Mer info og foreløpig program vil legges ut her:

https://www.facebook.com/Energyontheloose/

Kontaktperson: Geir Frantzen, leder for arrangementsgruppa: 90 72 11 91, geir@fpn.no