– Vi har lenge ønsket å markere jubileet på en skikkelig måte i sentrum der vi kunne møte masse folk. Ettersom Byfesten allerede er etablert som en folkefest for både store og små, besluttet vi å gå inn som hovedsamarbeidspartner i jubileumsåret vårt, sier kommunikasjonsrådgiver i Nordkraft, Vigdis Bogholm.

Nordkraft hovedscenen ved festivalteltet «Helt elektrisk» midt på Torvet lørdag mellom klokken 14 og 15. Da stiller blant annet byens korps opp. Ankenes Skolekorps, Narvik skolekorps, LKAB musikkorps, Jernbanens musikkorps, og Bjerkvik musikkorps stiller. I tillegg vil Ankenes og Håkvik Barnekantori synge og helt til slutt vil de unge rockerne i bandet Pink Slush spille. Alle disse fikk medvindmidler fra Nordkraft Vind i 2012 og sørger for skikkelig feiring for jubilanten.

– På lørdag vil vi også være tilstede med konkurranser, aktiviteter og demonstrasjoner på standen vår i festivalteltet. Vi vil blant annet vise frem modeller som viser produksjon av vann- og vindkraft, og folk kan både få demonstrert og få nyttige tips om strømsparing. Vi har også et godt samarbeid med Høgskolen i Narvik, som skal demonstrere en av sine vindtunneller på standen vår. Det passer fint på Verdens vindkraftdag. Vi ser virkelig frem til å møte masse folk på Byfesten, sier Bogholm.

Program Nordkrafts stand Byfesten 15. juni

12:00-14:00 Ballongkonkurranse for små og store i samarbeid med Hardhaus
13:00    Demonstrasjon vindtunnel i samarbeid med Høgskolen i Narvik

På hovedscenen:

14:00    Ankenes skolekorps, Narvik skolekorps, Bjerkvik musikkorps, Jernbanens musikkorps, LKAB musikkorps
14:30    Ankenes og Håkvik Barnekantori
14:40    Pink Slush

Byfestavisen