Småtrinnet på Skjomen skole var en av de fem klassene som kom til finalen i den vennskapelige kampen om å bli Årets Turklasse. Alle kandidatene var gode, men Skjomen-elevene overbeviste med stor allsidighet i friluftslivet. Fra lavoen bak skola til overnatting ved Gautelis. Dessuten er de ofte ute - hver eneste torsdag, og det er selvsagt uavhengig av om sola skinner eller det er godt regnvær eller snevær. Gode til å sette opp telt, bruke kniv og øks blir de fort også.

Dette friluftslivet har elevene skrevet og tegnet om og tatt bilder av. Så selv om de har en fordel framfor andre skoler med sine turnære omgivelser, har de vært utrolig dyktige til å utnytte dette og fortelle om det til Nordkraft og NoT i søknaden sin.

Premien er 5 000 kr som kan brukes til turutstyr og/eller turer. I tillegg fikk vinnerne turkopp, lyter, refleksvester, matboks og pannebånd.

Skjomen skoles småtrinn er de første vinnerne av prisen. Den ble innstiftet av Nordkraft og NoT nå i år og gjelder klasser fra 1.-10. i kommunene Narvik, Ballangen og Tysfjord. Formålet er at unger og ungdom får friluftsopplevelser gjennom skolen, som i neste omgang stimulerer dem til å bli aktive friluftsmennesker også i fritiden.

Nordkraft og NoT er sikre på at vinnerne fra Skjomen blir gode forbilder og inspirasjonskilder for andre klasser, og at enda flere blir med i 2010.