For to uker siden oppdaget vi at et turbinsidelager i Taraldsvik kraftverk var defekt. Det er en omfattende jobb når sånt skal skiftes, med både sertifisering av løfteutstyr og demontering av turbin og generator før selve jobben med bytting av deler kan gjøres.

Mekanikeren Raymond Kristensen, fagansvarlig maskin hos oss, ledet jobben med hjelp av flere fra ressursgruppa. Denne perioden var i utgangspunktet fullbooket, men god planlegging i kombinasjon med rask levering av deler gjorde at vi fikk gjort jobben med minimal nedetid for kraftverket. 

Dette er en jobb vi for få år siden måtte leid inn folk til å gjøre. Det hadde medført høyere kostnader også fordi nedetiden ville vært lengre. 

Med bred fagkompetanse innenfor det som trengs til kraftverksdrift og mer til, tilbyr Nordkraft både et helhetlig operatørskap med fullt ansvar for alle aspekter rundt kraftverket eller kraftverkene, og tjenester innenfor enkelte moduler. Les mer på nordkraft.no/energidrift.

Det er ikke bare våre ansatte som kan mye forskjellig. Visste du at Taraldsvik kraftverk er en multimaskin? Som også har en rolle i forhold til Junior-VM i alpint som starter neste uke?

Foto av Raymond Kristensen: Michael Ulriksen