Nå er Nordkraft klar til å fordele ytterligere en halv million kroner. Det kan bidra til mye aktivitet for små og store.

Husk å søke innen 8. mai.

Støtter de frivillige

- Vi ønsker å bidra med midler til klubber, lag og foreninger med god frivillig-kultur, da de frivillige er den største ressursen og avgjørende for å få til aktivitet. I år har vi fremskyndet søknadsfrist og tildeling, så de som skal arrangere noe i sommer også kan rekke å bli med på årets tildeling, sier Hanne Gjerstad, sponsoransvarlig i Nordkraft.

I fjor ble midlene fordelt i hele kommunen. Blant annet gikk de til pumptrack i Skjomen, Narvik Wizards sin sommercamp, konsert med bandet 8280 i Kjøpsvik, Kjeldebotn countryfestival, og Ankenes Alpinklubb som blant annet har arrangert skiskole.

- Årets søknadsfrist er 8. mai, og vi har som mål at alle skal få svar før 17. mai, sier Gjerstad, som gleder seg til å få innblikk i alt spennende som planlegges.

Del av samfunnspakke

Da Nygårdsfjellet vindpark trinn to ble bygget, var Medvindmidlene til kultur og idrett i Narvik kommune en del av samfunnspakken. Det var en million første året. Etter det er det 400 000 kroner de 19 neste, som fortløpende indeksreguleres. I år har beløpet passert en halv million kroner. Etter kommunesammenslåingen har området som kan søke på midlene blitt utvidet tilsvarende.


Medvindbanen i Skjomen er en pump track, og ferdigstilles våren 2022.

Kjeldebotn Countryfestival