I forbindelse med utvidelsen av Nygårdsfjellet vindpark, valgte Nordkraft å fremme en samfunnspakke overfor lokalsamfunnet. Denne kom i tillegg til de lovpålagte skatter og avgifter. Medvindmidlene er en del av den pakken, og skal fordeles i 20 år.

Første år ble det fordelt en million kroner. Etter det er totalbeløpet 400.000 kroner (indeksreguleres) per år. I 2017 kom det inn 36 søknader på til sammen mer enn tre millioner kroner. 444 000 kroner fordelt.

Søknadsfrist 21. mai

- I 2018 er søknadsfristen 21. mai. Da kan det søkes om tiltak for perioden juli 2018, til juni 2019. Vi planlegger derfor behandling og tildeling i løpet av juni, sier kommunikasjonsrådgiver i Nordkraft Vigdis Bogholm.

Hun oppfordrer de som driver kulturvirksomhet og idrett til å benytte seg av denne muligheten til økt aktivitet og til å bidra til enda mer attraktive lokalsamfunn - til glede for mange.

- De siste årene har det vært færre søknader fra kulturlivet, så vi oppfordrer spesielt dem til å søke på det som trengs til utstyr og arrangementer, sier hun.

Les mer om Medvindmidlene, fyll ut søknadsskjema og se tidligere tildelinger her.

Medvindbilder fra 2017


Ankenes Alpinklubbs sykkelløype. Foto: Rune Dahl


Ankenes skiklubbs klubbhus/klubbhusrom


Bjerkvik Svømmeklubb - treningssamlinga Vi trener i medvind fra Nordkraft


Narvik kirkes kammerkor: Fremføring av J.S. Bachs h-mollmesse i Narvik kirke. Foto: Harald Harnang


Narvik Turnforening


Nordkraft arena, Skistua skole kalsse 4b


Ofoten Taekwon-Do klubb


Narvik og omegn Revmatikerforening: Skytetrening for Sykt aktiv-gruppene