Med en sylfersk mastergrad i vannkraft fra NTNU i sekken, startet han yrkeslivet som energirådgiver i Nordkraft-eide Enerconsult. Der imponerte han såpass at konsernet hentet ham over til en rolle som prosjektingeniør, hvor han etter hvert ble prosjektleder for to store utbyggingsprosjekter.

- Det var direkte trist å forlate Nordkraft og Narvik. Men når livet bød på en utvidelse av familien, og kjæresten min også er fra mine hjemtrakter, ble det helt naturlig at man søkte seg mot nettverket av mer familie, forteller Lars Petter Nora.

29-åringen er forholdsvis nyansatt som assisterende prosjektleder i havbruksselskapet Salmon Evolution. Og deltar nå i utviklingen av et stort landbasert oppdrettsanlegg.

- Jeg fikk en klar tilbakemelding på at erfaringen min gjennom årene i Nordkraft var tungen på vektskåla, da jeg ble tilbudt jobben. I Nordkraft jobbet jeg med utviklingen av vannkraftverk i Russvik i Tysfjord. Denne prosessen har mye til felles med jobben jeg gjør nå, sier han.

Å lande en slik jobb før fylte 30 er sjelden vare i gjengen som forlot NTNU for fem år siden.

- Jeg har nok fått mye ansvar med tanke på hvor kort tid jeg har vært i Nordkraft. I Nordkraft får man kjapt mye ansvar, samtidig som man får lov til å jobbe med veldig erfarne og dyktige seniorer, sier han.
Og anbefaler konsernet for alle med store ambisjoner – og et ønske om å bruke årene før man etablerer seg til å kjøre en karriere i turbofart.

- Det er en tid av livet hvor kapasiteten er stor. Å få jobbe i et så offensivt konsern, med så mange spennende muligheter; det er virkelig noe jeg vil anbefale. Nordkraft er et selskap som virkelig ser mulighetene i det grønne skiftet og som har et naturlig utgangspunkt som er helt fantastisk, slår han fast.

Vestlendingen savner også livet i Narvik.

- Narvik er faktisk helt rått. Jeg kom til byen uten å kjenne noen og startet livet på en oppblåsbar madrass i en leid leilighet. Men gjennom fotball, ski og en aktiv livsstil fikk jeg fort et nettverk. Narvik er en by med et utrolig stort utvalg av fritidsaktiviteter, og mer enn urbant nok for meg. Ikke akkurat Oslo, men du får det trenger. I tillegg er det kort vei til Evenes, hvor det går fly sørover hele tiden, sier han.

Tilbake til nordkraft.no/karriere

Se alle ledige stillinger