Etter flere år som både medierådgiver, jobbkonsulent, bemanningskonsulent og kontor-og personalleder, fullførte hun i 2019 i master i Human Resource Management ved Nord Universitet i Bodø. Nå har hun i to år hatt drømmejobben som HR-ansvarlig i Nordkraft i hjembyen Harstad.
 
- I yrkeslivet mitt oppdaget jeg at HR-faget og det å jobbe med mennesker var det som tiltrakk meg mest. Derfor tok jeg den utdannelsen – og var kjempeheldig som fikk en plass på laget hos Nordkraft, sier hun.
 
Og forteller om en arbeidsplass veldig langt unna de tradisjonelle oppfatningene om «E-verket».
 
- I løpet av de to årene har det skjedd så mye. Det har vært fusjoner, det startes prosjekter og vi kjenner veldig på det å bli en del av det grønne skiftet, forteller hun.
 
Rundt 25 prosent av de ansatte i konsernet har ikke bakgrunn som ingeniør eller fagarbeider.
 
- Nordkraft har blitt en moderne arbeidsplass, såpass stor at det hele tiden dukker opp spennende prosjekter man blir involvert i. Og man trenger ikke være teknolog for å få en plass på laget hos oss, sier hun.
 
Den store bonusen for Marianne er kombinasjonen: ambisiøs på jobb/tid til å dyrke hobbyen sin.
 
- Ti minutter til jobb. Ti minutter til stallen, hvor jeg dyrker min lidenskap for dressurridning. Nordkraft er også en plass hvor man får mye tillit. Det betyr også at det er greit å ta seg tidlig-fri på de fineste dagene, og heller jobbe litt ekstra når Nord-Norge viser en litt mer ufølsom vær-side, sier hun.
 
Hun skryter også av utviklingen i Harstad som by – sammen med resten av regionen.
 
- Det er jo både en kultur-by og en gourmet-by. Selv om det ikke er Oslo, har vi et veldig rikt utvalg av det meste – også på handel og idrett. Og med nye veier er det ikke lange turen til Narvik, som byr på et alpinanlegg i verdensklasse, sier hun.

Tilbake til nordkraft.no/karriere

Se alle ledige stillinger