Marius Larsen har akkurat fylt 40 år. Ti år etter at han forlot jobben i et i stort internasjonalt industriselskap, ble neste stopp for familien hjembygda i Beisfjord. 

Nå kan han se tilbake på ti år fullpakket med erfaring. Langt forbi det kompisene som ble igjen har oppnådd.

- Det er få plasser det er kortere vei til toppen enn hos Nordkraft. Jeg skal være helt ærlig og si at jeg neppe hadde fått oppleve det jeg har gjort de siste ti årene, hvis jeg hadde blitt igjen. I et lite selskap som Nordkraft blir helheten mye lettere tilgjengelig. De store strategiske beslutningene, og alle de mindre hverdagslige er alle like naturlige. Legg på at vi lever et helt fantastisk liv også utenfor arbeidstid. Det gjør mitt valg om å flytte tilbake til Narvik svært godt.

Den største og viktigste oppgaven er å holde kraftverksporteføljen i god effektiv drift. Men ut over det har det kommet mange utfordringer på veien. Enten det er kjøp og salg av kraftverk, fusjoner og sammenslåinger, eller utvikling av industri gjennom Nordkraft sitt Powered Land-konsept, så er de alle en del av det samme. Spennende og store oppgaver, med forretning, nettverk og kontakter. Ikke bare regionalt og nasjonalt, men også internasjonalt

- Å flytte hjem åpnet dører jeg egentlig ikke trodde skulle være mulig. I Nordkraft får man mye ansvar. Leverer man bra, kommer det mer. Mye mer. 

Han ønsker seg nå mange nye kolleger. Og garanterer store muligheter for ambisiøse og flinke folk. Og legger til
- Vi trenger også de som ikke jager toppen, men «bare» er interessert i å gjøre en god jobb.

- Interessen vi opplever i vår region nå er uten sammenligning den største vi har opplevd. Verden er i sterk endring og en av de sterkeste valutaene er fornybar og billig energi. Vi har overskudd og holder til i en solid bo- og arbeidsregion. Det har flere og flere aktører fått øynene opp for, sier han.

Han ønsker seg både nyutdannede og mer erfarne kolleger.

- Du trenger virkelig ikke å jobbe i Oslo i et av de store selskapene for å være en del av de virkelig spennende tingene som skjer i norsk næringsliv, sier Marius.

Og forteller om en dynamisk og innovativ organisasjon – som tar de ansatte med på lag.

- Jeg vet mange er usikre på å flytte til Nord-Norge fordi man savner muligheter. Min erfaring med Nordkraft er helt motsatt. Her er ambisjonene store, man tør å handle og det er en kultur for å gi flinke folk tillit. Veien mellom ledelsen og resten er kort, sier Larsen.
 

Tilbake til nordkraft.no/karriere

Se alle ledige stillinger