Tekst og foto: Michael Ulriksen (Artikkel fra 2019. I 2023 ble André stasjonsleder, og fikk mer ansvar i konsernet)

Aprildagen er så storslått som bare aprildager i Narvikfjellet kan være.

Den gyldne vårsola henger som en varm trillrund glo over den imponerende fjellrekka på andre siden av Ofotfjorden. Utsikten over havnebassenget og byen under er som hentet ut av en turistbrosjyre. Man kan formelig se hvordan fjordene i området snirkler seg inn mellom steile fjell, og hvordan små klynger med hus og hytter har kraftsamlet seg i fjellets lune armhuler der på den andre siden av havet.

Svetten pipler. 

Snøen er perfekt.

André må stoppe for å åpne glidelåsen på den tynne skijakka. Et par hundre høydemeter til så kan han nyte selve desserten – nedkjøringen. 

Det er ikke mer enn en liten time siden sprekingen med to energi-fagbrev forlot arbeidsplassen og nå er han altså snart på 3.-toppen, 1273 meter over havet.

Verdenskjent bakgård. Foto: Gabriel Starup Sagafjord.

Fagbrev nr. 2

Åtte år er gått siden André startet på sitt første fagbrev som energioperatør hos Nordkraft. I høst fikk han beviset på at han også er faglært energimontør.
- Å ta fagbrev nummer to var en naturlig utvikling og forlengelse av min rolle hos Nordkraft. Der jeg tidligere hadde mest kompetanse om energiens vei fra vannmagasinet til kraftturbinen, har jeg nå også tilegnet meg grundigere kunnskap om dens videre ferd fra kraftstasjonen og ut til kunde. Det gjør meg først og fremst mer tverrfaglig og selvstendig under daglig drift, forklarer André.

Han beskriver arbeidsgiveren som svært villig til å legge til rette for personlig utvikling, og en aktør som mer enn gjerne delegerer ansvar til mennesker som viser vilje og initiativ.

Energioperatør André Olsen. Foto: Michael Ulriksen

Trivelig og trygt

Fremfor alt får han være en del av et fantastisk arbeidsmiljø hvor alle trives og får kjenne at de blir ivaretatt og sett i en spennende og hektisk hverdag. 
- Hele bransjen opplever utvikling og vekst, noe som også gir oss ansatte en herlig og avslappende følelse av trygge arbeidsplasser, beskriver han.

Det er ingen tvil om at arbeidsgiveren Nordkraft og den storslåtte Ofotnaturen representerer viktige trivselsfaktorer i hverdagen til André, som selv oppsummerer Narvik-tilværelsen slik:

- Jeg står opp og morgenen og går til en allsidig og utfordrende jobb i en region med mye spennende på gang. Når arbeidsdagen er over, er jeg kun minutter unna en verdenskjent bakgård med fjelltopper, natur og utsikt folk fra hele kloden kommer for å se.
Snakk om nydelig og spinnvill kombinasjon.

 

nordkraft.no/karriere

Se alle ledige stillinger