Vinterfestuka i Narvik er i gang, og i år som hvert år hedres rallarene som bygde Ofotbanen i sin tid. Nordkraft har siden 2014 markert nye fagarbeidere med medlemskap i rallarklubben.

– Vi kaller de som tar fagbrev hos oss grønne rallarer fordi vi jobber med fornybar energi, og bygger moderne infrastruktur, sier kommunikasjonssjef Vigdis Bogholm.

Rallarhatten

I Teknologiveien, Midt i en fullsatt kantine hos Nordkraft gjennomføres det som er eneste riktige måte å overrekke en rallarhatt på.

- Hvis man skal være rallar, så bør man jo ha en rallarhatt. Rallarhatten er et fantastisk plagg. Man kan bruke den på vinteren. Hvis man blir kald kan man dra den nedover ørene. På sommeren kan man drikke av den og plukke bær, sier overrallar i Rallarklubben Teddy Skjulstad.

Det bør også samles pins som festes på hatten, helst pins fra Vinterfestuka. Her fra jakken og vesten til en i Rallarklubben.

- Det er bare én måte å få en ekte rallarhatt på. I fjellsida ned mot Rombaksbotn kommer det to bekker ned som møtes og går videre ned mot der den gamle anleggsveien går. Der har vi da søsterbekken og søsterbekkvann. Beste vannet i verden.

For at Samuelsens nye hatt skal bli en ekte rallarhatt er det flere ting som må gjennomføres. Skjulstad har med seg vannet i en glassflaske som først helles i hatten før den settes på hodet til Tobias. Deretter trampes hatten mot gulvet slik at den skal trutne, noe som gjør hatten tett og mer anvendelig som drikkeredskap i fremtiden.

Medlem nr. 4724

Tobias Samuelsen er én av to med oppmøtested i Ballangen som nå fått fast stilling som energimontør hos oss etter to og et halvt år som lærling.

- Jeg synes det er svært stas å bli årets grønne rallar. Det var spesielt morsomt med vanndøpingen, det hadde jeg virkelig ikke sett for meg, sier Samuelsen med en litt våt pannelugg under en flunkende ny rallarhatt.

I etterkant av den omstendige dåpsseansen mottar Tobias som årets grønne rallar sitt medlemsnummer, diplom signert av selveste ordføreren og en rallarhattpin i sølv – som Teddy Skjulstad understeker at alltid må festes av en «kokke» og bæres nærmest hjertet.


Overrallar Teddy Skjulstad sammen med årets grønne rallar Tobias Samuelsen.

Tobias er ikke årets eneste grønne rallar. Vår energimontør Roger Michelsen Bakke, ble også nytt medlem av rallarklubben, men var på jobb i Hadsel under overrekkelsen. Vi gratulerer med fabrev og rykende ferskt medlemsskap i rallarklubben!

Bli lærling hos oss

Ønsker du å søke lærlingeplass hos oss? Som lærling hos oss får du opplæring i en spennende og pålitelig lærebedrift. Vi tilbyr fagopplæring av høy standard, i flere ulike fag og en læretid med god veiledning og varierte arbeidsoppgaver.

Klikk her for mer informasjon.