Tekst og foto: Michael Ulriksen

Raymond mener han ikke kunne fått en bedre læremester og kunnskapsoverfører enn Ørjan.

- Det har vært fornøyelig å studere hans metoder og fremgangsmåter. Ikke bare har han dyp faglig innsikt, men han er også en flink og tålmodig pedagog, proklamerer den unge prosjektlederen. 

Livsprosjektet

For et par år siden tok Raymond fatt på sitt største prosjekt noen sinne da han ble lykkelig pappa til lille Dexter.

- I dette arbeidet får jeg nok mest bruk for tålmodigheten Ørjan har lært meg, humrer han.

Vi møter Raymond og lille Dexter i lekeparken utenfor Det 4. Hjørnet, og etter smilene og stemningen å bedømme trives han godt i papparollen.

- Jeg hadde store forventninger til det å få bli pappa, men at det skulle bli såååå vanvittig fint, hadde jeg rett og slett ikke forutsetninger for å skjønne. 

Selv om han stortrivdes under fjorårets pappaperm, så han også frem til å komme tilbake på jobb hvor nye prosjekter ventet og nye læringskurver skulle forseres. 


TÅLMODIG PAPPA: For lille Dexter er det en ting som er tøffere enn alt annet - biler. Her sitter han sammen med pappa Raymond i et av lekeapparatene utenfor Det 4. Hjørnet i Narvik. 

Perfekt læringsarena 

For det var under Nordkrafts største nettprosjekt på flere tiår* at kunnskapen for et par år siden fikk flyte fritt fra erfarne Ørjan til ”eleven” Raymond. Gjennom store deler av 2019 jobbet nettselskapet med å legge nye kabler i Narvik sentrum. I tillegg utvidet de anlegget i Frydenlund Sekundærstasjon. Sistnevnte var Ørjan innleid prosjektleder for.

Et fremtidsrettet prosjekt som både har bidratt til å styrke Nordkrafts evne til å levere på forsyningssikkerhet, og samtidig har lagt til rette for økt elektrifisering av Narviksamfunnet – deres to viktigste samfunnsoppdrag.

- Prosjektet var mye mer dyptgående og tverrfaglig enn jeg hadde forestilt meg, beskriver Raymond. Han mener prosessen han fikk være med på har utviklet han stort som fagmann, ikke minst på grunn av ansvaret han har blitt gitt både av Nordkraft og av Ørjan, som i likhet med han selv har satt stor pris på det tette samarbeidet.

Sulten og ivrig

- Det var fantastisk moro å være sammen med Raymond i dette prosjektet. Han viste en sult og iver som er vært svært viktig i alle former for kunnskapsoverføring. Han er også den typen som er flink til å leite frem stoff på egenhånd. Ikke minst er han hjelpsom og evner å se etter løsninger istedenfor problemer. Sånne folk blir det gode prosjektledere av, konkluderer den erfarne ingeniøren som definitivt har funnet tonen med sin yngre kollega.

The river 

Han er i grunn ganske flink til å finne tonen. Kanskje er det erfaringen fra de mange ulike lokale bandene han har spilt i som gjør han til en så god lagspiller.

- Gitaren og musikken har fulgt meg gjennom store deler av livet. Enkelte perioder tettere enn andre, men de har alltid vært der, sier han. 

På favorittlista over sanger han gjerne spiller, finner vi mye 70- og 80-talls rock med kjente navn som Rolling Stones, Neil Young, Waterboys og Bob Dylan. Måtte han likevel velge seg kun én artist og én låt ville det blitt Springsteen med The River. 

- Jeg har alltid vært opptatt av Springsteen og dette er jo virkelig en av de store klassikerne. Og kunne rømme litt inn i musikken har gitt meg mange gleder. Det har vært som et behagelig fristed gjennom store deler av livet og en plass hvor jeg også har lært mye om samhandling og kunnskapsoverføring, forteller Ørjan.

Best når den deles

Han er glad at også Nordkraft legger godt til rette for å dele erfaring og ekspertise, og mener det er viktig at så mye som mulig av den totale fagkunnskapen i konsernet blir felleseie. Selv om mye av Ørjans kompetanse er knyttet til store magasinkraftverk, og Raymonds fremtid handler om elektrifisering, ny fornybar og datasenter, er kunnskapen i bransjen absolutt overførbar mellom de ulike prosjektene, avdelingene og medarbeiderne.

- Alt henger sammen. Alle har noe å lære, og alle har noe å lære bort. Kunnskap som resurs er på sitt kraftigste og mest verdifulle når den får flyte fritt fra hode til hode, avslutter han. 

*) Etter at Ørjan og Raymond jobbet sammen i dette prosjektet, har konsernet fusjonert med andre to ganger. Det nye nettselskapet jobber med flere større prosjekter blant annet tilknyttet Hålogalandsveien.

 

Tilbake til nordkraft.no/karriere

Se alle ledige stillinger