Tekst og foto: Michael Ulriksen

Og selv om denne tonen i likhet med visesangernes også i utgangspunktet var ukjent, var den langt fra namnlaus.

Den staute og fremoverlente energi-ingeniøren heter Marie Lovise Ve og hadde nettopp fullført mastergraden sin på Island da hun kom over en spennende stillingsannonse fra Nordkraft.

Marie Lovise Ve. Foto: Michael Ulriksen

Passe stor

Det var flere sider ved både Narvik-selskapet og stillingen som virket forlokkende på den nybakte ingeniøren.
- Jeg falt umiddelbart for selskapets størrelse som jeg skjønte var stor nok til å få utrettet spennende prosjekter, og samtidig liten nok til at alle involverte får være en del av de ulike prosjektreisene. 

Ikke minst viste Nordkraft en genuin vilje til å satse på fersk kompetanse.  Stillingsannonsen deres var langt på vei den eneste jeg fant som ikke hadde spesifisert ønsker eller krav om jobberfaring, forteller Marie Lovise.

Overveldende mottakelse

Hun hadde aldri vært lenger nord enn Trondheim, da hun satte seg på flyet som skulle ta henne til Narvik og hennes første intervju med Nordkraft.

Førstemøtet kunne ikke blitt bedre. 30 varmegrader og særdeles trivelige kraftfolk gjorde inntrykk. En positiv opplevelse som har vedvart siden.

Hun beskriver den overveldende mottakelsen som et lite positivt sjokk.
- Jeg føler virkelig jeg er tatt inn i varmen både på og utenfor jobb, og jeg fant meg umiddelbart godt til rette mellom de høyreiste fjellene her innerst i Ofotfjorden.

Marie Lovise Ve. Foto: Michael Ulriksen

Klatrefamilien

Hun tegner et bilde av hjemplassen Karmøy som en av Norges flateste øyer, og forteller at hun naturlig nok derfor ikke har noen utstrakt erfaring med de populære toppturene som mange her nord bedriver, spesielt vinterstid.

Derimot har hun funnet sin lille ”familie” i klatrehallen.
- Det er et godt og bokstavelig talt sammenbundet miljø der oppe som jeg av hjertet føler jeg har blitt en del av, og som har vært svært viktig for meg i en tidlig integreringsfase her i byen, medgir hun.

Trivsel = energi

Å trives godt på fritiden gir henne også ekstra energi inn i jobben. Selv om utdannelsen hennes gjør henne like skikket til å jobbe med vann som med vind, har hun brukt de valgmulighetene hun har hatt underveis i studiene til å spisse sin kompetanse mot energistrømmene i lufta.

- Det angrer jeg ikke på nå. Jeg føler meg superheldig som får være med å og lete frem og utvikle fremtidig grønn energi, og er takknemlig for den positive tilværelsen jeg nå opplever både hos Nordkraft og i byen forøvrig, avslutter Marie Lovise som er glad den spennende vindkraftstillingen var med å blåse henne nordover.

Marie Lovise Ve på Island. Foto: privat
Marie Lovise på Island.